Certyfikaty

Brazylijskie stowarzyszenie, palarnia kawy ABIC została założona w 1973 roku i jest uznana na całym świecie jako organizacja, tworząca i wspierająca serię aktywnych programów certyfikacji skoncentrowanych na jakości, a także zrównoważonym smaku kawy, które wyróżniają je ze względu na ciągłe starania mające na celu oferowanie większej jakości i bezpieczeństwa żywności konsumentom.

Region Cerrado Mineiro jest pierwszym regionem uprawy kawy, który otrzymał status geograficzny w Brazylii, dekretem wydanym przez rząd stanu Minas Gerais, w kwietniu 1995 r. Region obejmuje 55 gmin położonych w Alto Paranaíba, Obszary Triângulo Mineiro i Noroeste de Minas, które mają jednolite warunki klimatyczne, umożliwiające produkcję kawy o najwyższej jakości.

Certyfikat Cafe do Cerrado, zdobył światową sławę ze względu na zróżnicowany profil smakowy i wysoką jakość, jest częścią systemu Café do Cerrado, który jest zarządzany i utrzymywany przez Federação dos Cafeicultores do Cerrado. Stowarzyszenie współpracuje z brazylijskimi i zagranicznymi instytucjami, których celem jest opracowanie programów budowania zdolności producentów kawy z Cerrado w celu spełnienia wymagań w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności, odpowiedzialności ekologicznej i społecznej, a także wymogów ustalonych przez rynek.

Federação dos Cafeicultores do Cerrado jest podmiotem skupiającym stowarzyszenia, a także organizacją pozarządową odpowiedzialną za certyfikację pochodzenia i jakości oryginalnego CAFÉ DO CERRADO. W 1998 r. Podmiot był akredytowany przez rząd Minas Gerais, poprzez Instituto Mineiro de Agropecuária (IMA), jako certyfikujący pochodzenie i jakość kawy, stając się tym samym pierwszym oficjalnym certyfikatem kawy w Minas Gerais.

Brazylijskie stowarzyszenie, palarnia kawy ABIC została założona w 1973 roku i jest uznana na całym świecie jako organizacja, tworząca i wspierająca serię aktywnych programów certyfikacji skoncentrowanych na jakości, a także zrównoważonym smaku kawy, które wyróżniają je ze względu na ciągłe starania mające na celu oferowanie większej jakości i bezpieczeństwa żywności konsumentom.

Region Cerrado Mineiro jest pierwszym regionem uprawy kawy, który otrzymał status geograficzny w Brazylii, dekretem wydanym przez rząd stanu Minas Gerais, w kwietniu 1995 r. Region obejmuje 55 gmin położonych w Alto Paranaíba, Obszary Triângulo Mineiro i Noroeste de Minas, które mają jednolite warunki klimatyczne, umożliwiające produkcję kawy o najwyższej jakości.

Certyfikat Cafe do Cerrado, zdobył światową sławę ze względu na zróżnicowany profil smakowy i wysoką jakość, jest częścią systemu Café do Cerrado, który jest zarządzany i utrzymywany przez Federação dos Cafeicultores do Cerrado. Stowarzyszenie współpracuje z brazylijskimi i zagranicznymi instytucjami, których celem jest opracowanie programów budowania zdolności producentów kawy z Cerrado w celu spełnienia wymagań w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności, odpowiedzialności ekologicznej i społecznej, a także wymogów ustalonych przez rynek.

Federação dos Cafeicultores do Cerrado jest podmiotem skupiającym stowarzyszenia, a także organizacją pozarządową odpowiedzialną za certyfikację pochodzenia i jakości oryginalnego CAFÉ DO CERRADO. W 1998 r. Podmiot był akredytowany przez rząd Minas Gerais, poprzez Instituto Mineiro de Agropecuária (IMA), jako certyfikujący pochodzenie i jakość kawy, stając się tym samym pierwszym oficjalnym certyfikatem kawy w Minas Gerais.