KILKA WAŻNYCH ZASAD wg Vascafe:

Potrzebne rzeczy:
– ekspres z dyszą do spieniania mleka
– zimne mleko z lodówki, tłuste 3,2%
– metalowy kubek bądź dzbanuszek

Przygotowanie:
Napełniamy metalowy kubeczek mniej więcej do połowy, włączamy dyszę i zanurzamy ją ok. 1 cm w mleku wykonując koliste ruchy (normalną rzeczą jest gdy mleko będzie powoli podnosiło się do góry, czyli zwiększało swoją objętość). Gdy kubek nie będzie nas już ziębił w dłonie (mleko będzie miało ok. 36.6st) zanurzamy dyszę trochę głębiej ciągle ruszając wkoło. Kiedy zacznie być gorący i podczas trzymania go od dołu zacznie parzyć, to wyłączamy parowanie. GOTOWE 🙂

PRAWDA, ŻE PROSTE?

CENNA RADA:
Aby pozbyć się pęcherzyków powietrza można uderzyć kilka razy o blat, ZNIKNĄ 🙂

Teraz swoją ulubioną kawę Vascafe napełnij spienionym mlekiem…
I jak? Prawda, że pyszna 🙂

Kawa jak z najlepszej kawiarni!